Allsvenskan här kommer Trelle

Söndagen 19/11 var det dags för årets match, returmötet i det allsvenska kvalet mot Jönköping Södra på Stadsparksvallen i Jönköping

8.50 steg jag på bussen på Svågertorp tillsammans med ett litet gäng spända medresenärer, på bussen satt redan en hel del supportrar. Första anhalt var Glumslövs backar där vi skulle möta upp en andra buss. Sveriges radio hade en reporter på plats för att göra ett litet inför reportage därför blev jag beordrad att byta buss då radiointervjun skulle göras på den andra bussen, efter att intervjun och fotografering var avklarad avgick bussen åter med destination ”Smålands Jerusalem”. Under resan upp såldes det ringlotter. Ett kortare stopp senare var vi väl framme i ett vintrigt Småland. Sista biten in i Jönköping till sportbaren O´Learys fick vi poliseskort, det var inte så allvarligt som det låter. Först in på puben köpte jag en förbeställd meny bestående av en hamburgare och öl för endast 99 kr. Efter att maten var färdigtuggad och ölen urdrucken sjöng och minglade vi. Därefter sålde jag och P-O resultatlotter inne på puben. Bartendern spelade Blå som stål så vi kom i riktig stämning.

14.00 rullade bussarna åter fram till entrén för uppsittning och vidare transport till arenan, polisen låg före bussarna även nu. Sista biten fick vi gå till fots genom stadsparken innan vi kom fram till insläppet. Jag såg då att det redan var en hel del TFF:are på plats. Idag blir det bra tryck! Inne på läktaren plockades det fram flaggor, vimplar och banderoller som hängdes upp för att visa att vi var här.

14.45 Matchstart, nu skall det avgöras, blir drömmen sann eller skall vi få fortsätta drömma. Vad hände? deras målvakt ligger ner och får vård, blir utburen på bår. Nu kör vi igen, tiden går fort redan spelat 30 min. Ohh nick mot krysset – bra Marko! Skönt. Stolpen, där hade vi tur, stolpen igen nu är vi illa ute, fan vi skapar ingenting har inget eget spel. Nää 0-1, måste vi hålla ihop till paus, 5 minuters tillägg SUCK. JAAAAA Dino 1-1 precis innan paus, så jävla skönt, snacka om psykologiskt. Bara 45 min kvar innan drömmen blir sann. Det känns som att pågarna har bra kontroll på detta i andra halvlek. Matchen är slut. Jaa fan vad gött.

– Allsvenskan här kommer Trelle

Efter att vi firat, hyllat, sjungit och undrat vad som hände drog vi oss mot bussarna för en underbar hemfärd. Under resan fick vi besked via mobil av en stolt och glad klubbdirektör, Mattias Kronvall, att vi är välkomna till Dannegården vid 21.30 för att där fortsätta firandet tillsammans med spelare och ledare.

Även på hemresan såldes det lotter. När vi kommit en bit hemåt var det dragning på ringlotterna. Vinstnumren kommer att redovisas på hemsidan och facebook-sidan.

Ca 20.30 stannade bussen till på Svågertorp och undertecknad tackade för sig och steg av, med smaken av allsvenskan i munnen, för en sväng hem innan firandet på Dannegården tog vid. Jag vill tacka alla för en trevlig resa och en fantastisk dag.

Vill även hylla vårt underbara Trelleborgs FF till en framgångsrik säsong och önska er lycka till i allsvenskan 2018, vi ses på Vångavallen i februari/mars för tränings-/cupmatcher.  Jag längtar redan!

Med vänlig hälsning,

Jonny Green, True Blues

Kommentera